انواع ترالی دندانپزشکی یکی از تجهیزات ضروری در هر مطب دندانپزشکی است که برای جابجایی ابزارها و داروهای مورد نیاز دندانپزشک استفاده میشود. این محصول معمولاً دارای کشوها، میز، سبد و سایر بخشهای مختلف است تا ابزارها را بتوان به صورت منظم و دستهبندی شده قرار داد.
انواع ترالی دندانپزشکی یکی از پرکاربردترین تجهیزات دندانپزشکی است که در انواع مختلفی عرضه میشود. انواع ترالی دندانپزشکی میتواند در جنس بدنه، نوع چرخها و تعداد کشوها با یکدیگر متفاوت باشند. با این حال، مهمترین تفاوت آنها در طرحهای مختلف است که میتواند بر کاربرد و قیمت آنها تأثیر قابل توجهی داشته باشد.
روتور و ترالی دندانپزشکی از تجهیزات کاربردی و ضروری در هر مطب دندانپزشکی هستند و برای نگهداری وسایل ضروری دندانپزشکی استفاده میشوند. این وسیله به علت داشتن کشوها و طبقات مختلف، راحتی را برای دکتر، بیمار و دستیاران فراهم میکند. این محصول ممکن است دارای پریز برق و پدال کلید باشد یا نباشد.
وجود پریز برق امکان استفاده از تجهیزات برقی مانند لایت کیور، موتور جراحی ایمپلنت و… را در حین درمان بیمار فراهم میکند. روتور و ترالی دندانپزشکی دارای یک یا چند کشو و چرخ است که انتقال آسان آن به سایر نقاط مطب را ممکن میسازد.
انواع ترالی دندانپزشکی از جمله تجهیزاتی هستند که در مراکز بهداشتی، درمانی، زیبایی و آرایشگاهی کاربرد گستردهای دارند. یک ترالی دندانپزشکی به طور کلی برای نگهداری یا حمل وسایل و تجهیزات پزشکی و زیبایی در بیمارستانها، مراکز درمانی یا سالنهای زیبایی استفاده میشود و بسیار پرکاربرد است. در ادامه، آریا گستر طب قصد دارد علاوه بر معرفی انواع ترالی دندانپزشکی، به صورت تخصصی به بررسی ترالی دندانپزشکی بپردازیم.
ترالی دندانپزشکی چیست؟
ترالی دندانپزشکی یکی از وسایل اساسی در کلینیکها و مطبهای دندانپزشکی است که برای جابجایی و نقل مواد و تجهیزات دندانپزشکی استفاده میشود. این ترالیها معمولاً دارای سبدها یا قفسههای مختلفی هستند که در آنها میتوان ابزارها، مواد مصرفی و تجهیزات مورد نیاز دندانپزشک را قرار داد.
ترالی دندانپزشکی بهطور معمول با چرخهای قابل چرخش تجهیز شده است تا بهراحتی در اتاقها و محیطهای درمانی قابل حرکت باشد. این وسیله کار دندانپزشکان را آسانتر کرده و به بهبود سازماندهی و دسترسی به ابزارها در حین انجام درمانهای دندانی کمک میکند.
انواع ترالی دندانپزشکی
میتوان ترالیهای پزشکی را به دستههای مختلفی تقسیمبندی کرد. لیست زیر شامل پرکاربردترین ترالیهای پزشکی است:
- ترالی اورژانس
- ترالی پانسمان
- ترالی کشودار
- ترالی ECG
ترالی پزشکی اورژانس
وزارت بهداشت و درمان استانداردهایی برای تاسیس و تجهیز مراکز بهداشتی، درمانی و مطبها تعیین کرده است. در واقع، ترالی اورژانس و ترالی پانسمان از ملزومات تجهیز یک مطب یا مرکز بهداشتی-درمانی محسوب میشوند.
ترالی اورژانس برای احیای بیماران قلبی، ریوی و مغزی استفاده میشود و در دو نوع فلزی و ABS تولید و عرضه می شود. ساختار و ملحقات این ترالی پزشکی مطابق با استانداردهای جهانی است که توسط وزارت بهداشت و درمان تنظیم شده است. این ترالی پزشکی در دو نوع مختلف که بر چهار کشو و پنج کشو تولید میشوند.
برای خرید آمالکپ کپسولی اس دی آی SDI کلیک کنید. |
ترالی اورژانس که به آن ترالی احیا نیز میگویند، دارای ویژگیهای خاصی است. به عنوان مثال، در هر کشو باید داروهای مشخصی قرار داده شود. در طبقه دوم ترالی، داروها و وسایل دیگری مانند سرنگها، لولههای آزمایش، باندهای دیجیتال، باندها، گازها و دستکشها قرار میگیرند.
ترالی اورژانس دندانپزشکی
در تمامی مراکز درمانی، احتمال وقوع حوادث اورژانسی وجود دارد، هرچند این موضوع ناخوشایند است. در جوامع صنعتی امروزی، مشکلات قلبی بسیار شایع شده و با افزایش امید به زندگی، تعداد زیادی از مراجعهکنندگان سالخورده که دارای مشکلات سیستمیک پیچیده هستند، به مراکز درمانی مراجعه میکنند.
یک دندانپزشک خوب باید در مطب خود آمادگی کافی برای رسیدگی به بیمارانی که در حین کار، یا در سالن انتظار و حتی در پلههای مطب دندانپزشکی که نیاز به مداخله پزشکی اورژانسی دارند، داشته باشد. بنابراین، وجود برخی داروهای اورژانسی در مطبها و کلینیکهای دندانپزشکی الزامی است.
در مطبهای کوچک، وجود کیت اورژانس برای نگهداری داروهای اورژانسی کافی است. اما در مراکز بزرگ دندانپزشکی که بیماران زیادی دارند و جراحیها و درمانهای پیچیدهتری در آنها انجام میشود، کیت اورژانس کفایت نمیکند و باید از ترالی اورژانس دندانپزشکی استفاده شود.
البته اگر در یک مطب کوچک، جراحیهای بزرگی انجام میشود، باید از ترالی اورژانس استفاده گردد. در تمام ساعاتی که مرکز در حال فعالیت است، باید پرستاری آموزشدیده و مجرب برای استفاده از اقلام ترالی حضور داشته باشد.
ترالی دندانپزشکی چه کاربرد هایی دارد؟
انواع ترالی دندانپزشکی دارای انواع مختلفی هستند که هر یک شکل و ظاهری متفاوت دارند و کاربردهای متنوعی را ارائه میدهند. ترالی دندانپزشکی نیز از این قاعده مستثنی نیست و با ظاهری متفاوت از سایر ترالیها، بهطور ویژه برای قرار دادن ابزارهای دندانپزشکی طراحی شده است.
انواع ترالی دندانپزشکی دارای چرخهای روانی هستند که امکان جابهجایی آسان آنها را فراهم میکند. به علاوه، معمولاً دارای قفسه، کمد، طبقات مختلف، میز، سبد و … هستند تا فضای مناسبی برای قرارگیری ابزارهای مختلف ایجاد کنند.
مهمترین کاربرد ترالی دندانپزشکی زمانی است که دندانپزشک مشغول انجام عمل یا ترمیم دندان بیمار است و نیاز دارد تا ابزارهای مورد نیاز خود را نزدیک دسترس داشته باشد. بنابراین، ابزارها و داروهای مورد استفاده را بهصورت مرتب بر روی انواع ترالی دندانپزشکی چیده و آماده میشود تا در مواقع نیاز دندانپزشک بهسرعت به آنها دسترسی داشته باشد. این کار میتواند به صرفهجویی در زمان، بهویژه در مواقع حساس، کمک شایانی کند.
برای خرید آمالکپ سینالوکس 150 عددی کلیک کنید. |
ابعاد ترالی دندانپزشکی
انواع ترالی دندانپزشکی در ابعادی کاملاً مطابق با استانداردهای تجهیزات دندانپزشکی تولید میشود تا بهآسانی در کنار صندلی پزشک جایگذاری شود و مورد استفاده قرار گیرد.
در برخی موارد، تمامی کشوهای انواع ترالی دندانپزشکی به یک اندازه و در موارد دیگر، کشوها دارای ابعاد متفاوتی هستند تا برای جایگذاری لوازم مختلف پزشکی با اندازههای متفاوت مناسب باشند. ابعاد مناسب محصول شامل ارتفاع ۸۰ سانتیمتر، عرض ۵۱ سانتیمتر و طول ۴۸ سانتیمتر است. این محصولات با رنگبندی متنوعی در کشورمان تولید میشوند، که میتوانید با توجه به دکوراسیون مورد نظر، رنگ دلخواه خود را انتخاب کنید.
روتور دندانپزشکی چیست؟
روتور دندانپزشکی در حقیقت میزهای کوچکی هستند که در دندانپزشکیها استفاده میشوند. این میزها دارای کشوهای کوچکی هستند که دندانپزشک یا دستیار او میتوانند ابزارهای کوچکتر و داروهای اورژانسی و ضروری را در آنها قرار دهند و به آنها نظم ببخشند. این امر دسترسی دندانپزشک به این ابزارها را آسانتر و سریعتر میکند، بدون اینکه نیاز به رفتوآمد مداوم داشته باشد.
این محصول در کنار یونیت و تجهیزات دیگر دندانپزشکی قرار میگیرد و حتی گاهی با خرید یونیت دندانپزشکی، تجهیزاتی مانند ترالی و روتور دندانپزشکی نیز به همراه آن ارائه میشود. ابزارهایی مانند کامپوزیت، سر سوزن، فرز، فایلها و ابزارهای دیگر که ابعاد بزرگی ندارند، درون کشوهای این محصول قرار میگیرند.
روتور دندانپزشکی میتواند بین ۴ تا ۶ و حتی گاهی به سفارش شما تا ۸ کشو داشته باشد. بنابراین، میتوانید با توجه به نیاز خود، تعداد کشوهای این محصول را انتخاب و خریداری کنید. این ابزارها همچنین دارای چرخهای روان و سبک هستند که جابجایی و استفاده از آنها را بسیار آسان میکند.